Στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ο Αλεξανδρής, που κλέβει το παιδί του και στο τάβλι!

Ο Ολυμπιακός δίνει ρόλο στο τμήμα scouting των Ακαδημιών του στον Αλέκο Αλεξανδρή, έναν άνθρωπο που έχει παραδεχτεί ότι κλέβει μέχρι και το παιδί του για να κερδίσει και πως στον πρωταθλητισμό «δεν υπάρχουν fair play και μαλ..ιες».


Ως παίκτης ήταν εξαιρετικός, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Ακόμα καλύτερος όμως ήταν στις καταδύσεις. Επίσης ουδείς το αρνείται, ούτε καν ο ίδιος. Στην ιστορική πια συνέντευξη στο «Sport24», ο Αλεξανδρής είχε πει χαρακτηριστικά πως ο ίδιος μπορεί να πέφτει για να πάρει ένα πέναλτι, αλλά ο διαιτητής μπορεί να επιλέξει να μην το δώσει.

Παράλληλα, είχε χαρακτηρίσει «μαλ..ια» το fair play, τονίζοντας πως δεν έχει θέση στον πρωταθλητισμό. Και κάπου εκεί ήρθε και η σοκαριστική αποκάλυψε ότι κλέβει ακόμα και το ίδιο του το παιδί παίζοντας τάβλι, προκειμένου να πανηγυρίζει νίκες.

«Εντάξει, εγώ μπορεί να έπεσα. Εσύ σαν διαιτητής έπρεπε να το δώσεις; Εγώ παίζω για να κερδίσω. Είμαι ανταγωνιστικός ακόμα κι απέναντι στο παιδί μου. Αν θες να είσαι πρωταθλητής δεν υπάρχουν fair play και μ@λ@κίες. Θέλω να κερδίσω. Πώς θα κερδίσω; Με τον οποιοδήποτε τρόπο. Κλέβω ακόμα και το παιδί μου! Φέρνω έξι-πέντε στα ζάρια και του λέω πως έφερα εξάρες.

Αν εσύ πιστεύεις πως θέλω να σε κλέψω, μην μου κάνεις το χατίρι. Εγώ έπεσα για το πέναλτι. Εσύ πρέπει να το δώσεις για να φανείς καλός στα μάτια κάποιου άλλου; Όχι, μην το δώσεις. Δεν είναι ωραίο να βάζεις δύο γκολ και να σου λένε πως δεν κέρδισες επειδή έβαλες αυτά τα δύο γκολ, αλλά επειδή έκοψε ο διαιτητής ένα ανύπαρκτο οφσάιντ του αντιπάλου σου. Εντάξει ρε φίλε, επειδή έφευγε μόνος του είναι βέβαιο πως θα έβαζε το γκολ; Δεν μ’ αρέσει να αναλωνόμαστε σε τέτοια πράγματα».

Αυτά ήταν τα ακριβή του λόγια. Αυτός ο άνθρωπος έκριναν στον Πειραιά πως είναι ο κατάλληλος για να εντοπίζει ταλέντα και να τα φέρνει στο λιμάνι. Τώρα ποια θα είναι τα κριτήρια για τις επιλογές του, μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Ας ελπίζουμε να τσεκάρει μόνο τις ποδοσφαιρικές ικανότητες των παιδιών και όχι αυτές στις... καταδύσεις.

Ένα μικρό μπόνους, από την ίδια συνέντευξή του.

«Στο παιχνίδι της Ριζούπολης δεν έγινε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα γήπεδα. Απλά, επειδή τους πείραξε η ήττα, έψαξαν να βρουν ένα άλλοθι και μία δικαιολογία για την αποτυχία τους. Δηλαδή, σε ένα ντέρμπι δεν θα προπηλακιστείς; Δεν θα φας μπουκάλια ή κέρματα;

Έχουμε πάει με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα κι έχει πέσει δίπλα μου ένας λαιμός χωριάτικης βρύσης. Και λέω: ‘Αν με πετύχαινε θα με σκότωνε’. Έπεσε όπως το σπαθί του Braveheart! Δεν πρέπει να στεκόμαστε σ’ αυτά τα πράγματα. Ειδικά εκείνη τη δεκαετία ήταν πολύ άγριες οι καταστάσεις. Πηγαίναμε στο Γεντί Κουλέ για να παίξουμε με τον ΟΦΗ και μας έφτυναν σε κάθε πλάγιο. Δηλαδή, τι θα έπρεπε να κάνουμε;

Είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε ψυχολογική βία. Αυτά τα θεωρώ παιδιάστικα και για τις... τιτίκες. Εμάς μάς έφτιαχναν αυτές οι καταστάσεις. Μπορούσε να έχει 50.000 θεατές η Τούμπα; Ας είχε κι ας μας έριχναν τσιμέντα. Έρχονταν τα ξημερώματα έξω απ’ το ξενοδοχείο 2.000 άτομα και χτυπούσαν ταμπούρλα για να μην κοιμηθούμε. Ε και; Είναι χαζό να καταγγέλλουν βρισιές στη φυσούνα ή πέσιμο στο πούλμαν. Κανένας δεν χτύπησε στη Ριζούπολη.

Δεν μπορεί να βγει κάποιος και να πει: ‘Εμένα με χτύπησαν’. Με βρίζεις; Ε, βρίσε. Ο Παναθηναϊκός μπήκε χεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιζαν για παραπάνω από δύο αποτέλεσμα και εμείς μόνο για ένα και τα καταφέραμε. Αντίστοιχα τη σεζόν 2001/02 με την ΑΕΚ. Προηγήθηκε η ΑΕΚ, αλλά εμείς το γυρίσαμε. Το πιστεύαμε. Ας μην ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες. Το χορτάρι ήταν ψηλό, ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς... Μόνο για εμένα είναι βαρύς; Δεν είναι για τον άλλον».


Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο Facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο Twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο Instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο YouTube
Από το Blogger.