Γηπεδικό Παναθηναϊκού: Τα ανεκπλήρωτα σχέδια για Λεωφόρο

Το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ και ο Στέφανος Αλαφάκης «ξετυλίγουν» το... κουβάρι του γηπεδικού του Παναθηναϊκού, από το μακρινό 1989 έως και σήμερα. Στο τελευταίο μέρος, τα πλάνα για την Λεωφόρο που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Θυμηθείτε εδώ το πρώτο μέρος του αφιερώματος.
Θυμηθείτε εδώ το δεύτερο μέρος του αφιερώματος.
Θυμηθείτε εδώ το τρίτο μέρος του αφιερώματος.
Θυμηθείτε εδώ το τέταρτο μέρος του αφιερώματος.
Θυμηθείτε εδώ το πέμπτο μέρος του αφιερώματος.
Θυμηθείτε εδώ το έκτο μέρος του αφιερώματος.

Μέσα σε όλα τα πρότζεκτ για Γουδή, Ελληνικό και Βοτανικό, αξίζει να κάνουμε και μια σύντομη αναφορά και στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το ζήτημα της δημιουργίας νέου γηπέδου στην ίδια τοποθεσία απασχόλησε τους «πράσινους», όμως το Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης και ο χαρακτηρισμός της Λεωφόρου ως χώρος πράσινου δεν άφηνε και πολλά περιθώρια.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά τις αρχικές σκέψεις για μικρότερο γήπεδο στον Βοτανικό (25.000 θέσεων), στράφηκε στην ιστορική έδρα του Συλλόγου, ενώ η διοίκηση του Ερασιτέχνη κατέθεσε αίτημα στην Περιφέρεια, η οποία ενέκρινε κονδύλι 7 εκ. ευρώ για ανακατασκευή και επέκταση.

Στόχος ήταν να αυξηθεί η χωρητικότητα σε 20.000 θέσεις, κάτι που ουδέποτε έγινε. Τον Μάιο του ’16 μάλιστα έγινε και τηλεμαραθώνιος στον ΣΚΑΪ, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για την ανακατασκευή αυτή, όμως το μόνο που έγινε είναι κάποια βελτιωτικά έργα.

Αξίζει να σταθούμε και στην πρόταση του Παναθηναϊκού Κινήματος για «Νέα Λεωφόρο», που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Το πλάνο ήταν η στροφή κατά 90 μοιρών του γηπέδου και η βύθιση κατά 8.5 μέτρα. Παράλληλα, προβλεπόταν κατεδάφιση του σχολείου στην οδό Τσόχα και των ανοιχτών γηπέδων, που θα μεταφέρονταν στα προσφυγικά.

Η χωρητικότητα του νέου γηπέδου θα ήταν 44.000 θέσεις, με 42 σουίτες και 1000 θέσεις πάρκινγκ καθημερινής λειτουργίας. Παράλληλα, θα υπήρχε κλειστό 3.000 θέσεων, αίθουσες για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, καθώς και γραφεία για ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη. Τα έσοδα από αυτό το γήπεδο υπολογίζονταν στα 30 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος του στα 75 εκ. ευρώ συν 30% για τις απαλλοτριώσεις.

Το μεγαλεπήβολο αυτό πλάνο ουδέποτε τέθηκε πάντως σε εφαρμογή, παρ’ότι ρεαλιστικά ήταν υλοποιήσιμο και αποτελεί… όνειρο κάθε Παναθηναϊκού ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στην ιστορική τοποθεσία της Λεωφόρου!

Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο facebook
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο twitter
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο instagram
Ακολούθησε το ΠΑΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ στο youtube
Από το Blogger.